Administratie, hoe en waarom

Met een goede administratie krijgt u inzicht in: Wanneer u dit allemaal duidelijk heeft, kunt u beoordelen hoe u uw winst kunt vergroten.

Een goede administratie is van wezenlijk belang voor uw onderneming. Ongeacht de grootte van uw onderneming. Misschien wel met name voor de kleine ondernemer: een duizendpoot die van alle markten thuis moet zijn. Een duidelijk financiƫel plaatje is dan een goed uitgangspunt voor alle beslissingen die op uw weg als ondernemer komen.

Verder bent u als ondernemer wettelijk verplicht een goede administratie bij te houden.

Administratie zelf doen, hoe en waarom

Administratie zelf doen ?
Ook voor de kleine zelfstandige is het prima te doen om zelf de administratie bij te houden. Voordeel hiervan is dat u direct inzicht hebt in hoeveel (en welke) omzet er is geweest en welke kosten er zijn gemaakt. En of uw klanten geen achterstand hebben in de betalingen.

Omdat u als ondernemer precies weet waarvoor u kosten heeft gemaakt, kunt u de administratie naar uw wensen inrichten. Hierdoor krijgt u een duidelijker overzicht van uw eigen onderneming.

Kennis van boekhouden is een goede ondergrond, maar niet expliciet noodzakelijk.

Wel is het raadzaam om zeker in de beginfase wat extra begeleiding en ondersteuning te hebben, met name voor de inrichting en de werkwijze. Een goed begin is het halve werk is niet voor niets een spreekwoord.